
gierst.
Kan sporen bevatten van glutenbevattende granen, ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
| Voedingsstof | Waarde | Eenheid |
|---|---|---|
| Energie (kJ) | 1.566 | kJ/100gr |
| Energie (Kcal) | 373 | Kcal/100gr |
| Vetten | 4,0 | g/100gr |
| Waarvan verzadigde vetzuren | 0,8 | g/100gr |
| Koolhydraten | 71,0 | g/100gr |
| Eiwitten | 11,0 | g/100gr |
| Zout | 7,5 | mg/100gr |
| Voedingsvezel | 3,0 | g/100gr |
| Water/Vocht | 12,0 | g/100gr |
Basisbereiding: per persoon een half kopje gewassen gierst in 1 kopje water met wat zout naar smaak aan de kook brengen. Op de laagste stand op een vlamverdeler in 15-20 minuten gaar laten worden. Niet roeren.