
geplette ROGGE, gebroken ROGGE, HAZELNOTEN, ROGGEzuurdeeg (gedroogd), volkoren TARWEmeel, bakkerszout, ROGGEmout.
rogge, tarwe (gluten), noten. Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, sesamzaad, sulfiet, lupine.
| Voedingsstof | Waarde | Eenheid |
|---|---|---|
| Energie (kJ) | 1.241 | kJ/100gr |
| Energie (Kcal) | 296 | Kcal/100gr |
| Vetten | 8,4 | g/100gr |
| Waarvan verzadigde vetzuren | 0,8 | g/100gr |
| Koolhydraten | 54,1 | g/100gr |
| Waarvan suikers | 1,6 | g/100gr |
| Eiwitten | 10,1 | g/100gr |
| Zout | 2.100,0 | mg/100gr |
| Water/Vocht | 15,0 | g/100gr |
Meng 1000 gram meel voor hazelnoot-zwartbrood met 700 gram water en 10 gram verse of 5 gram droge gist. Niet kneden. In een afgedekte kom 20 minuten laten rijzen. Het deeg in een broodblik doen en(met water) gladstrijken. Weer 60 minuten afgedekt laten rijzen. In een voorverwarmde oven bakken 20 minuten op 240graden en 60 minuten op 200 graden. Na het bakken 30 minuten laten afkoelen, dan uit het blik halen en in een vochtige doek of plasticfolie draaien en koel bewaren. Pas de volgende dag aansnijden.