
SPELTgriesmeel.
spelt (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
| Voedingsstof | Waarde | Eenheid |
|---|---|---|
| Energie (kJ) | 1.440 | kJ/100gr |
| Energie (Kcal) | 339 | Kcal/100gr |
| Vetten | - | g/100gr |
| Waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 | g/100gr |
| Koolhydraten | 64,3 | g/100gr |
| Waarvan suikers | 1,0 | g/100gr |
| Eiwitten | 12,2 | g/100gr |
| Zout | 0,1 | mg/100gr |
| Voedingsvezel | 4,0 | g/100gr |
| Water/Vocht | 15,0 | g/100gr |
Meng 125 gram griesmeel met 45 gram suiker. Breng 1 liter melk aan de kook. Giet het griesmeel / suikermengsel erbij en laat het 1 minuut doorkoken. U kunt eventueel citroen, krenten, rozijnen, bitterkoekjes of vanillesuiker aan het griesmeel / suikermengsel toevoegen.