
Op molenstenen gemalen.
De oude tarwesoort Emmer wordt ook wel ‘tweekoren’ genoemd. Bij vele opgravingen in het nabije Oosten, maar ook in Europa zijn resten van dit oude graangewas gevonden. In Nederland kwam deze graansoort al in de IJzertijd voor voor bier en brood.
Emmer is erg gezond en zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Vanwege het lage glutengehalte is emmertarwe geschikt voor de broodbereiding met koud rijzen en zuurdeeg. Met warm rijzen (met gist) is het moeilijker brood bakken.
Maar omdat het veel smaak heeft, wordt het vaak als toevoeging in volkorenbrood gebruikt. Je kunt er overigens ook heerlijke pasta van maken. Emmer is ook lekker om cake, koekjes, poffertjes en pannenkoeken mee te bakken.
emmer volkoren TARWEmeel biologisch.
tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
| Voedingsstof | Waarde | Eenheid |
|---|---|---|
| Energie (kJ) | 1.484 | kJ/100gr |
| Energie (Kcal) | - | Kcal/100gr |
| Vetten | 3,0 | g/100gr |
| Waarvan verzadigde vetzuren | 1,0 | g/100gr |
| Koolhydraten | 67,0 | g/100gr |
| Waarvan suikers | 4,0 | g/100gr |
| Eiwitten | - | g/100gr |
| Zout | 3,0 | mg/100gr |
| Voedingsvezel | - | g/100gr |
| Water/Vocht | 15,0 | g/100gr |