
Merk : Your Organic Nature
Amaranth lijkt op graan, maar dat is het niet. Amaranth is een plant met rode pluimen. Het zaad van deze plant is van nature glutenvrij, heeft een smeuige structuur en een zachte nootachtige smaak. Daarom geldt amaranth in de keuken als een uitstekend alternatief voor graanproducten. Gekookte Amaranth is net als rijst te gebruiken. Tip: pof amaranth met de deksel op de pan en gebruik dit als basis voor zelfgemaakte muesli.
Amaranth* , * van biologische teelt.
Kan sporen bevatten van glutenbevattende granen, ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine, vis, schaal- en schelpdieren, weekdieren.
| Voedingsstof | Waarde | Eenheid |
|---|---|---|
| Energie (kJ) | 1.552 | kJ/100gr |
| Energie (Kcal) | 371 | Kcal/100gr |
| Vetten | 7,0 | g/100gr |
| Waarvan verzadigde vetzuren | 1,5 | g/100gr |
| Koolhydraten | 65,0 | g/100gr |
| Waarvan suikers | 1,7 | g/100gr |
| Eiwitten | 14,0 | g/100gr |
| Zout | 1,0 | mg/100gr |
| Voedingsvezel | 7,0 | g/100gr |
Gebruik 75 gram amaranth en 150 ml water per persoon. Breng het water met de amaranth aan de kook en laat de amarant met het deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar worden. Al het water is nu opgenomen door de amaranth. De korrel blijft iets plakkerig. Schep de amaranth voor opdienen even om.